Wat is er te doen op vakantie in Suriname? Op de site Suriname voor beginners vind je informatie over de belangrijkste flora en fauna, over steden en dorpen, excursies en bezienswaardigheden die je als toerist niet mag missen.

 

Op de site van samsam vind je allerlei informatie over Suriname. Bijvoorbeeld over de taal sranantongo. Over de verschillende bevolkingsgroepen die in Suriname wonen en over hoe Surinaamse ouders en kinderen met elkaar omgaan.

 

Op de site van schooltv staan veel filmpjes, ook over Suriname. Ga naar de site, tik in de zoekbalk bij het vergrootglas ‘Suriname’ en kies bij ‘Vakken’ voor ‘aardrijkskunde’. Zo vind je filmpjes over muziek en de verschillende culturen die in Suriname wonen.

 

Meer informatie over naar school gaan in Suriname en of je een uniform nodig hebt, kun je bekijken in dit filmpje van schooltv.

 

Suriname was een kolonie van Nederland. Daarom staat Suriname met een eigen venster in de canon van Nederland. Bekijk de verschillende foto’s en filmpjes en lees de teksten. Bekijk ook de canonclip over Suriname en de Nederlandse Antillen.

 

Veel reisorganisaties bieden reizen aan naar Suriname. Meestal wordt de palmentuin in Paramaribo genoemd en wordt een reis naar het binnenland per korjaal (dat is een smalle boot) aangeboden. Bekijk het op Kidsreizen of op Suriname reizen.

 

In dit filmpje van Klokhuis wordt de geschiedenis van de kolonie Suriname uitgelegd. Klokhuispresentatoren Dolores en Mustafa leggen samen met hun ouders uit hoe Nederland zo veelkleurig is geworden. De moeder van Dolores vertelt waarom ze vanuit Suriname naar Nederland kwam. En hoe je je volgens Surinaamse volwassenen hoort te gedragen.

 

Wil je meer weten over de flora en fauna van Suriname? Kijk dan op deze site van Koning Aap Reizen.

 

De reis van Jasmine en de verschillende plekken die zij bezoekt, vind je terug op de site van Mooov. Je kunt informatie vinden over het dorp Gingiston waar Jasmine naartoe reist, over reizen in Suriname (dat is niet zo makkelijk) en over het eten in Suriname.

 

Op wikikids vind je algemene informatie over Suriname, zoals de geschiedenis, het klimaat en de natuur.

 

Op de Facebookpagina van SingSong vind je foto’s die Jasmine en de crew van de film hebben gemaakt, op hun reis door Suriname.